Tidligere projekter

 

Cuban Festival 29. august til 1. september 2013

Global Generation og Ekko fra Cuba gentog successen og afholdte for anden gang Cuban Festival i samarbejde med Kulturanstalten og SalsaVida. Festivalen havde aktiviteter fra d. 22. august og d. 29 – d. 1. september. Det blev 5 fantastiske dage med fokus på cubansk kultur, dans og musik i stort cirkustelt på Onkel Dannys Plads i hjertet af Vesterbro. Tak til alle der lagde deres hjerter i at gennemføre disse skønne og medrivende dage.

Cuban Festival var støttet af: Bland Dig i Byen, Copenhagen World Music Festival, 3Fs Medie- og Kulturfond, BUPLs Solidaritets- og Kulturpulje, Vesterbro Lokaludvalg, World Music Denmark og Dansk Artist Forbund.

TORSDAG d. 29. august 
Debataften ”Cuba før og nu” og foredrag om afrocubansk folklore
Arrangørerne og debattørerne er Micheal Martina, Rosalba Lopez og Ketti Bueno Ferrer.
Foredrag om afrocubansk folklore; dans, musik og religion
Cuban Festival torsdag foredrag afrocubansk folklore
Mikala Hoff Skovgaard fra Global Generation fortæller om den afrocubanske religionSanteria, dens panteon af guder og de tilknyttede musik og danseformer. Foredraget illustreres af levende percussion ved Ignacio Guerra og danse indslag ved Anier Sanchez

Foredrag og dialog ved forfatter Maite Vera om Kvindeliv i Cuba 22. august 2013 i Verdenskulturcenteret.  Maite Veras fortalte om sin kunstneriske karriere efter revolutionen på Cuba, samt beskrev kvindelig i Cuba med fokus på livet som kvinde i den tredje alder i Cuba set i relation til Danmark.
Cuban Festival torsdag 2208 Kvindeliv i Cuba

LØRDAG d. 31. august var der en fantastisk koncert med Gilito y su Clave og salsatek

SØNDAG d. 1. september kl. 15.00 til 18.00 Pris: 75 kr. 

  • Okantomi – afrocubansk matiné, Cubas rødder
  • Søndag står i den afrocubanske folklores tegn, når gruppen Okantomi tager publikum med på en farverig og spændende rejse tilbage til Cubas afrocubanske rødder. Forestillingen er for både børn og voksne og byder på et show med sprudlende dans, medrivende sang og dragende trommerytmer.Okantomi ledes af den cubanske percussionist Ignacio Guerra Acosta, der er tidligere medlem af det verdenskendte Conjunto Fólklorico National de Cuba.  Gruppens medlemmer er alle erfarne musikere og dansere bosiddende i Skandinavien, som danserne Anier Sandoval og Yosvaney Torres tidligere danser i Rumberos de Cuba.

CUBAN FESTIVAL d .31. august – 2. september 2012

Arrangører: Global Generation i samarbejde med Ekko fra Cuba og Kulturanstalten.
Det blev 3 dage med internationale events, sprudlende cubansk musik, dans og livsglæde.
Det i et telt på Onkel Dannys Plads i hjertet af Vesterbro.

Cuban Festival blev arrangeret således at vi var en del  Copenhagen World Music Festival.

Festivalen bød på tre  koncerter med det fantastiske afrocuobanske folklore ensemble Lucumi Oñi, der var inviteret til Danmark i anledningen af festivalen. Lucumi Oñi kunne opleves under to world jazz events med Afrocuban Shooting Stars, samt om søndagen hvor der var en uforblemmelig afrocubansk folklore  forestilling som sjældent er set på disse breddegrader.

Desuden bøder festivalen på dansevenlig salsa med Little Havana fra Århus, workshops i dans og percussion i StreetMekka, skolekoncerter i Børnekulturværkstedet for børn fra Vesterbro, for så at afslutte med en blændende jamsession, der rundede Copenhagen World Music Festival af med et brag.

Cuban Festival 2012 var støttet af Københavns Kommunes Musikudvalg, World Music Denmark, Dansk Artist Forbund, Vesterbro Lokaludvalg, Bland dig i byen, StreetMekka og Dansk Musiker Forbund.

 

PROGRAM 2012
Global Generation præsenterer:
Lucumi Oñi & Afrocuban Shooting Stars – a world jazz event

Fredag 31. august 2012 kl. 21 til 02 &Lørdag 1. september 2012 kl. 16 til 18.30

– et unikt scenisk møde mellem ren afrocubansk folklore og ypperlig jazz iscenesat med dans produceret i Danmark til festivalen.  Den enestående cubanske gruppe Lucumi Oñi repræsenterer den cubanske folklores musiktraditioner, der på verdensplan er helt unik i musikalsk kompleksitet, tonaliteter og polyrytmik. Her kan de opleves i mødet med fremragende jazzworld musikere: bassisten Christian Douglas, saxofonisten Nis Toxværd, trombonisten Carlos Perez (Cu/DK) og den eminente cubanske trompetist Yuliesky Gonzalez. Afterparty ved DJ Ruben.

Ekko fra Cuba præsenterer: Little Havana (Cu/Dk) – sprudlende salsa

Lørdag 1. september 2012 kl. 21.00 til 02.00
Entré: 125 kr.
Lørdag aften byder Ekko fra Cuba op til cubansk fest og masser af dans, når salsaorkestret Little Havana indtager scenen og spiller op til skøn dansefest. Det velspillende og energifulde orkester fra Aarhus spiller både son, salsa og timba, og alle musikerne har lang erfaring med salsa/latin/pop genren i mange forskellige konstellationer. Mellem de to set og efter koncerten er der salsatek ved DJ René, som flere måske kender fra Ekko fra Cubas Noches Cubanas i Råhuset. Gå ikke glip af denne livsglade aften med live musik og danseglade mennesker!

Global Generation præsenterer:
Lucumí Oñi – cubansk folklore i verdensklasse

Søndag 2. september 2012 kl. 16 til 18
Direkte fra Cuba kommer den enestående afrocubanske gruppe Lucumi Oñi og viser den unikke folklores fascinerende musik- og dansekulturer. Kulturer der blev medbragt af slaverne fra Afrika til Cuba for ca. 500 år siden.  Den cubanske folklores musiktraditioner er helt unikke i kompleksitet, tonalitet og polyrytmik og krydres med fascinerende danseudtryk. Oplev de dragende yoruba-guder, Abaquá- logens djævledans, vild Bantú og flirtende Rumba.  Lucumi Oñi er afrocubansk folklore når det er bedst. Gruppens medlemmer har lange karrierer bag sig i kompagnier som Conjunto Folklorico National de Cuba, Coro Folklorico National de Cuba og Cabaret Tropicana.  De kan betegnes som den cubanske folklores Buena Vista Social Club. Både børnefamilier og musikalske kendere bliver inspireret.  Før forestillingen vil der være aktiviteter der fører børn ind i folklorens univers. Børn u. 15 år gratis adgang.

Latin Jam & afterparty
Søndag 2. september 2012 kl. 19 til 24
Cuban Festival afslutter her Copenhagen World Music Festival med et brag af en jamsession, efterfulgt afterparty ved DJ Ruben.

Andre projekter:

2009 Kultur på tværs med gruppen People i centrum, 9 kunstnere fra 3 kontinenter der skabte en sprudlende event med sang, dans og musik for både børn og voksne. Musikken udsprang fra Afrikas unikke rytmiske univers krydret med sange og salmer fra Cuba, Gambia og Danmark. Dansen, et blend af afrikansk, cubansk og moderne udtryk. Et projekt rettet nye tider og sameksistens.

 

2011 Gæsteoptræden i Fælledparken med den fantastiske indiske danser Gulabi Sapera, samt masterworkshops med mastedrummer Fakoly Bangura fra Guinea.

2012 Den afrocubanske gruppe Lucumi Oñi kommer til DK i august-september.